tiistai 2. syyskuuta 2014

Hierontaa

Eli meillä oli tänään koulussa jo vähän hierontaa. Meidän piti ottaa joku pariks ja sitten hieroo joko rentouttava hieronta tai rauhoittava hieronta. 

Mun pari oli taas Miira ja mä hieroin ensin sen pään. Päätin tehä sille sen rauhoittavan hieronnan.
Ensin piti kastella ja pestä ne hiukset shampoolla. Sitten sen jälkeen laitoin niihin hoitoaineen ja sitten vein Miiran takas siihen meidän pöydän luo. Siinä piti sitten n. 15-20 minuuttia hieroo ohjeen kanssa samalla kun taustalla soi semmonen kiva musiikki ja sen jälkeen mennä huuhtomaan ne hoitoaineet pois.

Rauhoittava hieronta
1. Sivele käsiä ohimoilta taaksepäin..
2. pään takaosaan...
3. pyöritä sormiasi ulospäin
4. sivele niskasta olkapäille, jätä kätesi hetkeksi lepäämään.
5. Otsan sively.
6. Sivele päätä osittain, liikuta sormia hiusrajasta niskaan.
7. Anna kätesi levähtää hetkisen
8. Toista liikkeet 1-7

Kai se hieronta onnistu ihan hyvin, alussa se oli vähään semmosta säätämistä, mutta kyllä se siitä vähän ajan päästä rupes onnistumaan. Olisin ehkä voinu vähän rohkeemmin painaa, mutta ens kerralla sitten varmasti menee taas vähän paremmin. 
Tuo hieronta on hyväksi hiuksille ja hiuspohjalle, koska se nopeuttaa pään verenkiertoa ja silleen stimuloi sitä hiuspohjaa, että varmaan ne hiukset vois kasvaakin vähän paremmin.
Hieronnassa tulee ottaa huomioon varmaan se, että se kestää tarpeeks kauan ja että se asiakas saa rentoutua, että jos vaikka se ei halua jutella niin ei sitten juttele turhia. Ja varmaan pitää kans muistaa painaa sopivasti, että se tuntuu hyvältä eikä paina liikaa tai liian vähän.
Sillon kun asiakasta hierotaan pitäis varmaan ympäristön olla aika hiljanen ja semmonen rauhallinen, että siellä voi rentoutua. Taustalle voi tosiaan laittaa vaikka jotain rauhallista musiikkia. Kyllähän kampaamoissakin tehdään just noita päähierontoja vaikka sillon, kun on laitettu joku tehohoito tai hiusnaamio tai joku tollanen.

Rentouttava hieronta
1a Hiero kevyin painalluksin ylemmän kaularangan kannattajalihaksia vuorotellen molemmilla käsillä. Käytä hieromiseen vasemman käden peukaloa ja etu-keski-nimetön-sormiyhdistelmää ja tue oikealla kädellä otsaa.
1b Toista liike päinvastoin. Toista liikesarja kolme kertaa, liu'uta kädet otsalle.
2 Hiero ympyrän muotoisin liikkein otsalta niskaan ja takaisin. Käytä hieromiseen neljää sormea (etu- ja keskisormi, nimetön ja pikkurilli), tue peukalolla päätä. Pidä sormet koko ajan hiuspohjassa. Toista liikesarjaa kolme kertaa. Jätä kädet otsalle.
3a Hiero painelemalla neljällä sormella kuten edellä, tue otetta peukaloilla. Aloita otsalta ja etene hiusrajalta niskaan ja palaa takaisin. Toista liikesarja kolme kertaa (jätä kädet otsalle).
3b Painele korvalehden hermopisteet ylhäältä alaspäin kolme kertaa.
4. Hiero tekemällä sormenpäillä sik-sak-liikettä, jolloin sormet liikkuvat vastakkain. Käytä neljää sormea, tue hiuspohjasta peukaloilla. Hiero koko pään alue kolme kertaa (jätä kädet otsalle).
5a Hiero sivelevin soikionmuotoisin liikkein kolme kertaa koko pään alue aloittaen otsalta.
5b Pysähdy niskaan ja paina kevyesti kallon ja kaularangan välissä olevia tuntopisteitä.
5c Sivele käsillä niskan alue ja päätä hieronta puristamalla molemmin käsin hartioista.

Mun kokemus asiakkaana oli kans tosi mukava. Oli kiva lähtä sitten päivän päätteeks takas kotiin, kun oli rentoutunu ja puhtaat ja pehmeet hiukset. Miira teki mulle sen rauhoittavan hieronnan ja onnistu siinä kans hyvin, vaikka ensimmäinen kerta nyt olikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti ja kerro mitä pidit!