perjantai 22. elokuuta 2014

Ryhmäytymispäivä

Hei taas, me mentiin eilen koulussa viettään tutustumispäivää Multamäkeen, joka on Laukaassa vähän matkan päässä Jyväskylästä. Sinne tuli meidän luokka ja sitten yo-luokka.
Se oli kaikin puolin ihan hyvä päivä ja mulla ainakin oli hauskaa, ja tietenkään hyvä ruoka ei haitannu asiaa yhtään. En ite tajunnu ottaa yhtään kuvia niin kaikki kuvat mitä tässä postauksessa tulee on muiden ottamia.

Luokkakuva

Me sovittiin siellä meidän luokan kesken tälle ensimmäiselle vuodelle pelisäännöt, joita jokainen sitten noudattaa. Yo-pohjaset sopi kans niiden luokalle pelisäännöt ja sitten molemmat ryhmät esitti lopussa omat säännöt ja niitä käytiin läpi.

Meidät siis jaettiin 4 ryhmään ja jokainen ryhmä kirjotti arvoja ja juttuja mitkä olis niiden mielestä hyviä pelisääntöjä ja sitten sovittiin 10 tärkeintä yhdessä koko luokan kesken. Lopuksi ne kirjotettiin paperille ja kaikki allekirjoitti, että aikoo noudattaa niitä sitten. Mun mielestä nuo pelisäännöt on ihan käteviä ja koko luokka pysyy samalla sivulla siinä että miten pitäis käyttäytyä ilman mitään turhia riitoja, joita vois tulla vaikka jostain siivouksesta.

Huonosti siellä meni ehkä se, että olisi voinut olla vähän enemmän jotain ohjelmaa siihen loppuun, kun kaikki vaan meni omissa pienemmissä ryhmissään tehden omia juttujaan, niin olis voinut olla kivempi jos oltais tehty yhdessä kaikkee ihan loppuun asti. Opin siellä tuntemaan joitain niitä meidän luokkalaisia vähän paremmin ja muistamaan joiodenki yo-luokkalaistenkin nimiä. 

- ollaan paikalla
- otetaan kaikki huomioon
- autetaan toisia
- jokainen hoitaa omat tehtävät
- hyvä ja asiallinen käytös
- hyväksytään erilaisuus
- tekee parhaansa ja on täysillä mukana
- kannustaa muita
- keskittyy olennaiseen
- arvostaa itseään ja tekemäänsä työtä

Käytäntöön menee varmasti nuo pelisäännöt ja aion ainakin itse noudattaa niitä parhaani mukaan. Helpoimpia noista säännöistä toteuttaa on varmaan tuo että jokainen hoitaa omat tehtävät, toisten auttaminen ja paikalla oleminen, ainakin jos motivaatio säilyy - ja uskon että se pysyy. Vaikein mulle on varmaan tuo jossa pitää arvostaa itseään ja tekemäänsä työtä, mutta aijon hioa sitä ja kyllä se menee. Tuo olennaiseen keskittyminenki saattaa joskus kans olla ongelma, koska mun keskittyminen herpaantuu aina sillon tällön tosi helposti. Mutta pitää vaan yrittää pysyä keskittyneenä ja hoitaa hommat.

Nyt jos koko luokka saa sitten noudatettua näitä sääntöjä niin me voitas sitten vuoden lopussa mennä vaikka johonkin koko luokalla. En yhtään tiiä että mihin, mutta jotain kivaa koko luokan kesken olis varmasti hauskaa. Ja me voitas saada kaikki noudattamaan niitä pelisääntöjä aina välillä vaikka muistuttamalla niistä ja vaikka lupaamalla jotain hauskaa sitten vuoden lopussa jos kaikki onnistuu, se varmasti motivois porukkaa enemmän, vaikka kyllä musta ainakin vaikutti että kaikki oli aika hyvin mukana näissä säännöissä enkä usko, että isompia ongelmia tulee.

Jättishakkia

Siellä leirikeskuksessa oli vaikka mitä, siellä olis voinu pelata tollasta jättishakkia (jos kukaan olis osannu), pelata minigolfia tai polkee semmosilla polkuveneilläkin. Olis siellä voinu vissiin uidakin, jos vaan olis ollu lämpimämpää. Varmasti löytyy kyllä tekemistä kaikille. 

Toinen laitureista

Minigolfrata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti ja kerro mitä pidit!