keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ensimmäisten viikkojen kuulumiset

Hei vaan kaikille, eli alotin nyt tämmösen opiskelupäiväkirjan tapaisen blogin ja tuun sitten kirjottamaan tätä nää seuraavat kolme vuotta. Oon siis Minttu, 16-vuotias perustyttö Ylivieskasta. Muutin nyt koulujen alkaessa Jyväskylään asuntolaan ja alotin ensimmäisen vuoteni hiusalan opiskelijana Jyväskylän ammattiopistossa.
Tähän ensimmäiseen postaukseen tulee nyt näiden ekojen kahden viikon hiuksia mitä oon laitellu, ne ei varmaan oo ihan oikeessa järjestyksessä, koska en enää muista että mikä päivä mitäkin tapahtu :D

Lettikampauksia


Sivulla oleva lettinuttura
Perus kalanruotoletti

Ensimmäisellä kerralla kun otettiin harjoituspäät käyttöön tein nuo kaksi ylläolevaa lettikampausta. Mun mielestä ne onnistu ihan hyvin siihen nähden, että en ollut ennen tuota ikinä kokeillu mitään tuollaseen harjotuspäähän. 

Tämän kampauksen tein perjantaina, kun mulla oli vapaata aikaa

Kampaus, jonka tein Miiran hiusten jälkeen

Miiran hiukset ennen ja jälkeen

Tänä maanantaina meidän piti tehdä toisillemme lettikampaukset, otin Miiran mun pariksi. En meinannut keksiä yhtään, että millasen kampauksen tekisin Miiralle niin kokeilin sitten aika monia, nuo ylhäällä olevat onnistui varmaan parhaiten niistä mitä kokeilin. Keskimmäisessä kuvassa on tosiaan tollanen jännä letti, jonka nimee en edes tiedä. Oikealla olevan kampauksen tein laittamalla ensin kaikki hiukset kahdelle saparolle ja sitten letitin ne ja kiinnitin pinneillä tommoseks rinkeliks.
Sen jälkeen kun olin saanut tehtyä Miiran hiukset, Miira laitto mun hiukset. Sitten otin harjoituspään ja tein siihen jonkunlaisen lettikampauksen, josta on kans kuva ylempänä. Siinä tein ensin kaksi lettiä molemmille sivuille ja sitten kiinnitin ne pinneillä pään ympärille. Tajusin nyt myöhemmin, että siitä tulee mieleen ne kruunut mitä jotku kreikkalaiset keisarit joskus piti.


Tässä pestiin Miiran kans ensimmäistä kertaa meidän harjoituspäät.
Onnistu hyvin, ei tullu mitään takkujakaan

Hiustenleikkaukset


Tasoitusleikkaus

Ensimmäinen kerta, kun leikattiin hiuksia tuolla oli tasoitusleikkaus. Se onnistui kai ihan hyvin, mulla vaan ei ole kuvaa tuosta leikkauksesta ihan kokonaan kuivuneena, koska me aloitettiin leikkaamaan heti perään toista mallia. 

Edestä lyhyempi viistoleikkaus.
Ylhäällä ennen kuivausta ja alhaalla föönauksen jälkeen sivusta ja takaa.

Seuraavaksi siis leikattiin tuollainen malli, joka on edestä lyhyempi kuin takaa. Se piti leikata silleen, että jakaukset menikin viistoon, kun edellisessä mallissa ne meni vaakasuoraan. Ensin mulla oli vähän ongelmia saada ne jakaukset menemään kunnolla viistoon, mutta kyllä se siitä lähti menemään. Musta vaan tuntuu, että nuo hiukset oli takaa vähän liian pitkät ja se ei näyttäny niin hyvältä.
Sitten kun ne hiukset oli saatu leikattua ne piti föönata. Ensin mua vähän pelotti että nyt sotken ne ihan takkuun, mutta sitten se menikin ihan hyvin ilman mitään isompia ongelmia.

Kerrostetun mallin leikkaamista

Nyt tiistaina me leikattiin taas tuota harjoituspäätä ja tällä kertaa siihen leikattiin kerrostuksia. Pituudesta ei lähteny juuri yhtään, mutta siitä tuli paljon kevyempi ja ilmavampi, kun siihen tuli noita kerrostuksia.
Siinä piti jaotella ja laittaa jakauksia taas vähän eri tavalla, mutta ihan hyvin se taas meni. Ensin mulla tuli tuosta niskassa olevasta jakauksesta liian suora, mutta se oli helppo korjata. Leikkaaminenki meni aika hyvin ja se oliki yllättävän yksinkertaista, otan varmasti käyttöön vapaa-ajallekin!

Rusettikampaus vaihe vaiheelta.
Ensin tein siihen laineita suoristusraudalla ja sitten tein rusetin.

Perus pinneilläkin voi koristella kampausta aika hyvin.

Okei, tässä oli nyt siis ensimmäisten parin viikon kuulumiset, päivittelen sitten muutaman päivän päästä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti ja kerro mitä pidit!